U samo tri dana oduzeto čak osam vozila od višestrukih povratnika

Radiosarajevo.ba
U samo tri dana oduzeto čak osam vozila od višestrukih povratnika
CIN / Ilustracija
U četvrtak, 1. decembra, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije ovog Ministarstva iz saobraćaja su isključili B.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke BMW.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  940 KM.

U petak, 2. decembra, policijski službenici V PU iz saobraćaja su isključili V.I. iz Ilijaša, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW Golf 2, reg. oznake K01-K-378. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona. Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  4.800 KM.

U petak, 2. decembra, policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili I.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW kombi” reg. oznake 021-J-421. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  9.890 KM.

U nedjelju, 4. decembra, policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili N.S. iz Hadžića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW kombi, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.540 KM.

U nedjelju, 4. decembra, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili K.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke BMW, reg. oznake M16-T-775. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  4.340 KM.

U nedjelju, 4. decembra, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili H.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW Golf, reg. oznake T25-K-464. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  7.080 KM.

U nedjelju, 4. decembra, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili V.A. iz Zavidovića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Opel Vectra, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  2.440 KM.

U nedjelju, 4. decembra, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili M.V. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Fiat, reg. oznake K64-E-676. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  10.840 KM.

Zajedno, dakle, duguju nevjerovatnih 41.870 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije