U RS oduzeto 330 vozila: Evo koliko duguje rekorder za kazne

0
Radiosarajevo.ba
U RS oduzeto 330 vozila: Evo koliko duguje rekorder za kazne
Foto: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS prošle godine privremeno su oduzeli 330 vozila od višestrukih prestupnika u saobraćaju.

Iz MUP-a RS saopćeno je da je najviše vozila oduzeto na području Policijske uprave (PU) Prijedor - 88, PU Banja Luka - 64, PU Doboj - 38, PU Bijeljina - 32, PU Bosanska Gradiška - 26, PU Istočno Sarajevo – 20, PU Zvornik - 19, PU Mrkonjić Grad - 18, te PU Foča 13. Najmanje vozila oduzeto je na području PU Trebinje - 10.

"Jedan od rekordera u prošloj godini je lice kojem su pripadnici u PU Istočno Sarajevo u martu oduzeli vozilo, jer je upravljao neregistrovanim vozilom, bez registarskih oznaka, a prije prava na sticanja prava na upravljanje, a koji je u Registru novčanih kazni imao dug u iznosu od 257.163 KM", navode iz MUP-a RS.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Poručuju da će policajci i u narednom periodu nastaviti s ovim aktivnostima, a sve u cilju unapređenja bezbjednosti u saobraćaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije