U Medicinskoj školi uhapšen profesor zbog primanja mita

J. Ć.
U Medicinskoj školi uhapšen profesor zbog primanja mita
Pixabay / Ilustracija
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a lišili su slobode M. J. (1963.) iz Bihaća zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Primanje dara i drugih oblika koristi".

Naime, 13. juna 2016. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a, uz koordinaciju postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Bihać, slobode su lišili M. J. rođenog 1963. godine iz Bihaća, zaposlenog u JU Medicinska škola Bihać, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 380. stav 1 Krivičnog zakona Federacije BiH - primanje dara i drugih oblika koristi.

"Osumnjičeni M. J. je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u okviru svojih ovlasti kao zaposlenika JU Medicinska škola Bihać, uzeo novac, tj. 200 KM, u ime pogodovanja učeniku koji je imao negativnu ocjenu iz nastavnog predmeta koji osumnjičeni predaje", kazali su u MUP-u.

Kako neslužbeno saznajemo, radi se o profesoru matematike Mahmutu Jusufoviću. Iz MUP-a su najavili da se kriminalistička istraga o ovom slučaju nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je izvršeno predmetno krivično djelo, a osumnjičena osoba je, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, danas predana nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije