U Bileći uhapšene dvije osobe, sumnja se da su povezane sa ubistvom Bašića

0
Radiosarajevo.ba
U Bileći uhapšene dvije osobe, sumnja se da su povezane sa ubistvom Bašića
Foto: Printscreen / ATV / Radenko Bašić

U Bileći su danas uhapšeni muškarci A.I. i S.D., a koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Radenka Bašića, načelnika kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danonoćno rade na pronalasku ubice načelnika krim policije PU Prijedor, prenosi ATV.

U prijedorskom naselju Pećani sinoć je sprovedena opsežna policijska akcija u kojoj je privedeno više osoba.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Takođe, danas je MUP RS objavio i foto-robot osumnjičenog za ubistvo načelnika Bašića, te su apelovali na sve građane, koji uoče lice sa fotografije, da jave u obližnju policijsku stanicu.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se danas oprastila od Radenka Bašića, načelnika kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor, koji je ubijen u ponedjeljak ujutro ispred stana u kojem je stanovao.

Ubica je na Bašića pucao u trenutku kad je krenuo na posao, a pucao mu u leđa.

Odmah nakon što je prijavljeno ubistvo, policija je blokirala cijeli Prijedor postavivši na ulicama i izlazima iz grada punktove na kojima kontroliraju sva vozila i prolaznike.

U Prijedoru je nakon komemoracije ubijenom Bašiću, na kojoj su bili njegova porodica, kolege s posla i policijski službenici iz cijene BiH održana sahrana.

U gradskom groblju u Prijedoru danas je sahranjen Radenko Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije