U BBI Centru poznata kradljivica ženi iz tašne izvukla 7.000 KM

Radiosarajevo.ba
U BBI Centru poznata kradljivica ženi iz tašne izvukla 7.000 KM

Redakciji Avaza obratila se Aida Džakmić iz Sarajeva i ispričala kako je bila žrtva kradljivice Sabahete Džindo iz Sjenice, koja već veoma dugo 'operira' po Sarajevu.

Sa suprugom i dvoje maloljetne djece Aida je prekjučer oko 17.00 sati otišla u BBI Centar, ne sluteći šta će joj se desiti.

"Kupovali smo neke stvari u Baby Centru u prizemlju, a potom smo krenuli na četvrti sprat, gdje smo sreli naše prijatelje. U torbi sam nosila 7.000 maraka. To je novac od prodanog auta i nismo ga htjeli ostaviti u kući, jer živimo na poprilično osamljenom mjestu. Sabaheta se sve vrijeme vrzmala oko nas, toliko da su naši prijatelji čak pomislili da je član naše porodice, dok smo mi, opet, mislili da je majka moje prijateljice. Izgledala je sasvim pristojno. Sve vrijeme je tepala djeci. U jednom momentu, dijete je počelo plakati. Prijateljica mi je rekla: 'Aida, mislim da te je ova žena upravo opljačkala.' Zato se dijete i uznemirilo", ispričala je Aida.

Kaže da se Sabaheta polako udaljila od njihovog stola, nakon čega je stala iza aparata za igračke te krenula ka liftu.

Predala novac

"Potrčala sam i uspjela je stići. Zgrabila sam je, a ona je samo otvorila svoju torbu i govorila kako u njoj nema ništa. Odmah smo pozvali policiju i pogledali snimke s videonadzora, na kojima se jasno vidi kako je stala iza aparata i predala nekome novac. Do tog dijela kamera, nažalost, ne doseže, ali je u jednom momentu mom suprugu priznala šta je uradila te da je novac predala ženskoj osobi koju je oslovila imenom Mikica", kazala je Aida.

Džakmić je dodala da je Sabaheta uhapšena te da su joj u policiji rekli da je riječ o serijskoj kradljivici, koja je već veoma dugo u sukobu sa zakonom zbog krađa.

"Rekli su mi da je psihička bolesnica i kleptomanka, dok sam od zaposlenika BBI Centra saznala da je čak i kockarka. Kažu da kocka na poker-aparatima. Zanima me zašto osiguranje nije odreagiralo kako treba, zašto ulazi nisu blokirani i zašto, na kraju krajeva, ne postoji neki znak upozorenja, nešto što bi ljudima skrenulo pažnju na kradljivicu, jer je, prema njihovim pričama, i ranije krala po ovom centru", rekla je Džakmić za Avaz.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije