U Banjoj Luci oduzeto 25.507 komada satova

Radiosarajevo.ba
U Banjoj Luci oduzeto 25.507 komada satova

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Carinskoj ispostavi Banja Luka privremeno su oduzeli 25.507 komada raznih satova ukupne tržišne vrijednosti veće od 700.000 KM.

Na osnovu određene obavještajne informacije do koje su došli ovlašteni službenici UIO-a u Sektoru za provođenje propisa u Regionalnom centru Banja Luka, u saradnji s carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška, izvršena je detaljna kontrola kontejnerske pošiljke koja je stigla iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

''Tom prilikom pronađena je količina od 25.507 komada raznih satova za koje se posumnjalo da predstavljaju falsifikat poznatih robih marki', navodi se između ostalog u saopćenju UIO-a BiH.

Uprava je obavijestila ovlaštene zastupnike za BiH pomenutih robnih marki, te se očekuje njihova provjera i potvrda da se radi o krivotvorenoj robi, nakon čega će biti pokrenuti postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije