U akciji "Black Tie 2": Uhapšena influenserka Adna Helić

8
Radiosarajevo.ba
U akciji "Black Tie 2": Uhapšena influenserka Adna Helić
Foto: Instagram / Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo, nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Helić je uhapšena s još 22 osobe.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPA-om i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH relizovala je akciju kodnog naziva 'Black Tie 2' s ciljem dokumentovanja krivičnog djela Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, krivičnog djela Davanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Zloupotreba ovlaštenja, Primanje dara ili drugog oblika koristi i krivičnog djela Odavanje tajnih podataka", saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

U okviru predmeta 'Black Tie 2' prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

Iz MUP-a su naveli da je među uhapšenim i A.H., rođena 1995. godine u Gračanici, iz Sarajeva.

Na linku OVDJE možete pročitati inicijale svih uhapšenih.

Više detalja o akciji Black Tie 2 koja se realizira u BiH možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije