Tužiteljica: Mnogi još nisu spremni da svjedoče o trostrukom ubistvu u Sanskom Mostu

0
Radiosarajevo.ba
Tužiteljica: Mnogi još nisu spremni da svjedoče o trostrukom ubistvu u Sanskom Mostu
Foto: RTV Sana / Policija ispred srednje škole u Sanskom Mostu

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona provodi intenzivnu istragu u povodu trostrukog ubistva koje se dogodilo u Gimnaziji u Sanskom Mostu, kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovoga događaja, kao i motiv počinjenja tog djela, izjavila je Merima Mešanović, glavna tužiteljica Tužilaštva USK.

Prema njenim riječima, trenutno se provode neophodna vještačenja, te saslušanje svjedoka događaja, od kojih su mnogi još nesposobni da govore o svemu što su doživjeli.

"Upravo zbog trauma koje su doživjeli svjedoci ovoga zločina mi nismo u mogućnosti da odmah zadovoljimo interes javnosti koja želi da sazna šta se zaista dogodilo. Saslušavamo svjedoke koji su u stanju da svjedoče u ovome trenutku, a planiramo saslušati sve koji su se zadesili na mjestu zločina kako bi se utvrdile sve okolnosti i motiv ovoga događaja", izjavila je Mešanovića. Ona je za Nezavisne istakla kako želi poručiti javnosti da je domar Mehemed Vukalić, počinilac ubistava, u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona i RS, budući da je trenutno hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjoj Luci, pod stalnim nadzorom policije.

Ćamil Duraković o novom skandalu u RS: Gdje su i šta rade tužitelji Tužilaštva Bosne i Hercegovine?

Ćamil Duraković o novom skandalu u RS: Gdje su i šta rade tužitelji Tužilaštva Bosne i Hercegovine?

"Ovo lice je pod stalnim policijskim nadzorom i nije mu ostavljena nikakva mogućnost bjekstva ili neke druge manipulacije dok ne bude izveden pred lice pravde. Čim se njegovo zdravstveno stanje poboljša, on će biti lišen slobode i Tužilaštvo USK će odrediti mjere prema njemu", istakla je Mešanović.

Prema njenim riječima, do sada je utvrđeno da je počinilac ubistva u svakoj od kancelarija u kojima su se nalazile žrtve iz automatske puške ispalio po pet metaka, jer je pronađeno 15 čahura, da je posljednja, šesnaesta čahura pronađena na mjestu gdje je pokušao izvršiti samoubistvo. Većina ispaljenih metaka završila je u tijelima žrtava.

Nakon što bude otpušten iz UKC u Banjoj Luci, gdje se trenutno liječi i oporavlja, počinilac trostrukog ubistva, prema informacijama iz policije USK, biće početkom naredne sedmice prebačen i smješten u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, pišu Nezavisne, te stavljen pod policijski nadzor.

Direktora Gimnazije Nijaza Halilovića Vukalić je ubio u njegovom kabinetu, a sekretaricu Nisvetu Kljunić u kancelariji koja se nalazi odmah uz direktorovu. Nakon toga, ubica se uputio u potpuno drugi, udaljeni dio zgrade, gdje je ubio profesoricu Gordanu Midžan, da bi potom otišao u spremište za pomoćne radnike, gdje je pokušao samoubistvo pucajući sebi u grudi i tom prilikom se teško ranio.

Sve detalje o slučaju možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije