! / Tužilaštvo ZHK moli za pomoć: 'Zajedno s vama ćemo razriješiti smrt Lane Bijedić'

10. 10. 2019. u 18:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona pozvalo je sve građane ovog kantona i Bosne i Hercegovine koji imaju bilo kakve informacije o smrti mlade Lane Bijedić u Studencima kod Ljubuškog da iste dostave kantonalnom tužilaštvu ili MUP-u ZH kantona.

Tužna povorka za još jedan ugašeni mladi život: Mostar se oprostio od Lane Bijedić

Neutješna kolona ljudi oprostila se od Lane Bijedić (FOTO)

„Tužilaštvo ZHK poziva sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom prema L.B. (19) iz Mostar da iste dostave ovom Tužilaštvu ili Upravi policije MUP-a ZHK na telefonski broj: 039/830-808.

Istražitelji i danas na mjestu gdje je pronađeno Lanino tijelo: Šta se zna do sada

Četvrti dan nakon pronalaska tijela Mostarke Lane Bijedić, u mjestu Studenci i danas se vrši potraga za tragovima koju predvodi Kantonalno tužilaštvo ZHK. Jučer je u bolnici Bijeli Brijeg u Mostaru izvršena obdukcija nad tijelom ubijene Lane, koja je pokazala da je ona ubijena.

Uvjerenja smo da ćemo zajedno sa vama građanima i policijskim agencijama u BiH razriješiti smrt 19-godišnjakinje čije je beživotno tijelo pronađeno 6. oktobra 2019. godine u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog“, kazao je Josip Aničić, glavni tužitelj ZK za portal Radiosarajevo.ba, koji je dodao da se građanima garantira zaštita u skladu sa Zakonom o zaštiti svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka.

 Više o ovom slučaju možete čitati OVDJE

NEMA KOMENTARA