Tužilaštvu BiH predati osumnjičeni koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvu BiH predati osumnjičeni koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, danas u popodnevnim satima, uz visoke mjere osiguranja, predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, dvojicu osumnjičenih koji su uhapšeni jučer u policijskoj akciji u Banjoj Luci.

Također, osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je uhapšen u policijskoj akciji bit će predat Sudu BiH, u skladu s provođenjem ekstradicijskog postupka.

Tužitelj Tužilaštva BiH, ispitat će osumnjičene u okviru predmeta organiziranog kriminala u kojima u suradnji sa partnerskim institucijama regiona, istragu vodi Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužitelj donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Podsjetimo, surovi kavački klan je kriminalna grupa koja je preuzela glavnu ulogu u crnogorskom, ali i srbijanskom podzemlju.

Mnogi od njih su ubijeni, a mnogi su iza rešetaka.

Više o kriminalnom stablu kavačkog klana, koji je često prisutan u BiH, možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije