Tužilaštvo zatražilo pritvor za vozača Audija koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo sportista

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo zatražilo pritvor za vozača Audija koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo sportista
Foto: Novi Travnik Net / Saobraćajna nesreća u Novom Travniku

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zatražilo je određivanje mjere pritvora za vozača Audija koji je sudjelovao u saobraćajnoj nesreći u Novom Travniku, a potvrđeno je i da je vozio pod dejstvom alkohola.
 
Iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona su naveli da je 10. juna oko 5:50 sati na magistralnom putu M16.4 Bugojno - Novi Travnik, iz pravca Bugojna u pravcu Novog Travnika, došlo do saobraćajne nesreće kojom prilikom je došlo do frontalnog kontakta vozila Audi A3, kojim je pod utjecajem alkohola sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,93 promila upravljao B. G. G. (2000) i vozilo marke Peugeot 108 kojim je upravljao oštećeni I. S.

Pri tome je I. P. zadobio smrtonosne povrede od kojih je na licu mjesta preminuo, dok su S. O. i E. O. i I. S. zadobili teške tjelesne povrede, a saputnik u vozilu Audija zadobio lakše tjelesne povrede.

"Osumnjičeni B.G.G. je u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona ispitan pred postupajućom tužiteljicom na okolnosti krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Donesena je naredba o provođenju istrage protiv osumnjičenog zbog naprijed navedenog krivičnog djela te su izdate naredbe za vještačenje kao i druge zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je počinjeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret", naveli su iz Tužilaštva SBK.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nadalje navode da je postupajuća tužiteljica uputila Kantonalnom sudu u Novom Travniku prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom B.G.G.

"O donesenoj sudskoj odluci po prijedlogu za određivanje pritvora bit ćete blagovremeno obavješteni. Istraga se intenzivno nastavlja u predmetu", dodali su iz Tužilaštva SBK.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u 5:55 ujutro, kada je Imran Pašalić krenuo na sportsko takmičenje u Posušju sa svojim trenerom Ishakom Skopljakom koji je teško povrijeđen. U
njihovom Peugeotu nalazile su se još dvije djevojčice, Emela i Sajra Oparić sestre
koje su također teško povrijeđene.

Ishak je njihov trener taekwondo klub “Zenica” a Imran je prije samo 20 dana osvojio
svoju posljednju medalju. Srebrenu, iako je bio zlatan dječak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije