Zatražen pritvor za 41-godišnjaka koji je pucao u ženu s kojom je bio u vezi

1
Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za 41-godišnjaka koji je pucao u ženu s kojom je bio u vezi
Foto: Arhiv / Ilustracija

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor E. H. (41), osumnjičenom za pokušaj ubistva žene u Vogošći, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

"Prtvor je zatražen zbog bojazni da bi E. H. boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza i utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pooviti ili dovršiti započeto krivično djelo", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Inače, Elvir Hajdarević se sumnjiči da je u subotu, nešto poslije 12 sati, u Semizovcu, općina Vogošća, došao na radno mjesto J. K. sa kojom je ranije bio u vezi, te u nju ispalio više hitaca iz pištolja.

Navodno je od nje tražio da mu vrati novac, koji joj je ranije dao. 

Nakon što mu je rekla da nema, izvukao je pištolj i pucao u njenom pravcu. 

Jedan metak ju je okrznuo po vratu, dok je zadobila još par prostrijelnih povreda, koje su okarakterisane kao teške i opasne po život. Povrijeđena se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

On je uhapšen u subotu u popodnevnim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije