Tužilaštvo predlaže pritvor za vozača i suvozača koji su pobjegli nakon udesa

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo predlaže pritvor za vozača i suvozača koji su pobjegli nakon udesa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Subašića i Balićevca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenim vozaču i suvozaču zbog saobraćajne nezgode u kojoj je jedan pješak smrtno stradao, a drugi lakše povrijeđen.

Vozač Aldin Subašić sumnjiči se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Vozaču je, kako je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica ovog tužilaštva, pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Suvozaču, dodala je ona, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza.

Podsjetimo, građane Sarajeva u četvrtak potresla infornacija da se u neselju Buljakov Potok, u ulici Smaje Šikala dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedno vozilo udarilo pješake, jednog usmrtilo, a vozač je pobjegao sa mjesta nesreće.

Intenzivnim radom na terenu policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u 21.05 sati, dakle svega sat i po nakon tragedije, identifikovali vozilo koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu, te pronašli vozilo i vozača, kojeg su kasnije uhapsili.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač, rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “VW Touareg”, reg. oznaka K47-T-335.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije