Tužilaštvo KS-a zatražilo pritvor za uhapšene u akciji 'Bosna'

Fena
Tužilaštvo KS-a zatražilo pritvor za uhapšene u akciji 'Bosna'
/ FUP/Ilustracija
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za pet osoba koje su u proteklih nekoliko dana uhapšene u akciji ''Bosna".

Osobe sumnjiče da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Iz Kantonalnog tužilaštva Feni su kazali da je Općinskom sudu u Sarajevu predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

U akciji su uhapšeni izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, tehničar na UKCS-u Safet Bibić, te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako. 

Uhapšeni u akciji ''Bosna'' koju su proveli pripadnici Federalne uprave policije, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj, zapošljavali osobe u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtjevali i primali novac ili druge oblike koristi.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije