Tužilaštvo BiH zatražilo pritvaranje trojke uhapšene u akciji 'Sigurnost'

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH zatražilo pritvaranje trojke uhapšene u akciji 'Sigurnost'

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za tri osobe uhapšene u okviru policijske akcije "Sigurnost", i to Feralda Gučanina Gazibarića zvanog FerdoOlivera Sivonjića zvanog Oli te Dalibora Ivančevića

Akcija Sigurnost: Rasvijetljeno ubistvo strane državljanke i pljačka Vakufske banke

Akcija Sigurnost: Privedeno više od 100 osoba, zaplijenjena droga i oružje

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela - organizirani kriminal i razbojništvo.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu kako bi se otkrile sve osobe koje su uključene u nezakonite aktivnosti i razbojništva. U okviru ove istrage ostvarena je značajna saradnja s pravosudnim i policijskim organima Republike Austrije.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti bjekstva osumnjičenih, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, ponovo izvršili isto ili slično krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina i više.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu s ciljem podizanja optužnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije