Tužilaštvo BiH o akciji u Sarajevu: Tužioci prikupljali dokaze i u inostranstvu

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH o akciji u Sarajevu: Tužioci prikupljali dokaze i u inostranstvu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nakon sinoćnje velike policijske akcije u Sarajevu u kojoj je zadan veliki udarac narko mafiji, oglasili su se iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U saopćenju se navodi da tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH koordinira i vodi aktivnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Također, ova kriminalna grupa se bavila i koruptivnim krivičnim djelima povezanim sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina.

Nermin Nikšić: Održat ćemo sastanak iza zatvorenih vrata, nekad je bolje da sami sjednemo

Nermin Nikšić: Održat ćemo sastanak iza zatvorenih vrata, nekad je bolje da sami sjednemo

Velika akcija: Sarajevska policija zadala udarac narko mafiji

Velika akcija: Sarajevska policija zadala udarac narko mafiji

"Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga. Zbog koruptivnog postupanja lišen je slobode i dugogodišnji uposlenik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH. Uporedo sa lišenjima slobode vrše se pretresi na više lokacija", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U saopćenju se dodaje da je u okviru predmeta ostvarena značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

"Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija", zaključuje se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, u akciji su uhapšeni Admir Arnautović, zvani Šmrk, i F. G., dok je u bijegu Adnan Maglić. Arnautović je, inače, jedan od menadžera Jale Brata i Bube Corellia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije