Potvrđeno/ Tužan dan u BiH: Iza poginulog bh. rudara ostala peteročlana porodica

27. 01. 2021. u 17:26:00 A. S.

Shares: 0

U Pogonu “Stara jama” Rudnika mrkog uglja Zenica u tragediji koja se dogodila u 11.20 sati poginuo je 50-godišnji rudar, inicijala E. S., inače iz Kaknja, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, rudar je smrtno stradao na pripremnom radilištu u pogonu "Stara jama" RMU Zenica, a iza njega je ostala peteročlana porodica, iz dva braka.

Kako smo saznali, unesrećenom rudaru, koji je bio pomoćni kopač na gradilištu, pritekle su u pomoć kolege, ali je E. S. uprkos naporima medicinara iz hitne pomoći da ga reanimiraju, već bilo kasno, pa je podlegao povredama koje je zadobio usljed obrušavanja materijala.

Elvedin Avdić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Elvedin Avdić

"Porodici želim izraziti saučešće. Još nije poznato kako je došlo do tragedije. Jedan komad na gradilištu je pao na našeg komorata. Vlada FBiH nema ni brige ni osjećaja za naše rudare. Svaki dan idemo sa teretom na posao", kazao je Elvedin Avdić, predsjednik Sindikalne podružnice Stara Jama RMU Zenicaza naš portal.

On je dodao da su rudari zabrinuti jer ne znaju kada će biti plata.

"Dajte da se jednom ovaj cirkus završi", dodao je Avdić.

Uviđaj u RMU Zenica vrši federalni inspektor rudarstva.

Više informacija bit će poznato nakon završenog uviđaja. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)