Tuga nakon smrti mladića (18) iz BiH u Hrvatskoj: ‘Tiho je, pretiho u školi...‘

2
Radiosarajevo.ba
Tuga nakon smrti mladića (18) iz BiH u Hrvatskoj: ‘Tiho je, pretiho u školi...‘
FOTO: Facebook / Adem Sivro

U Istri, u blizini mjesta Pengari, u nedjelju su ronioci interventne policije iz vode izvukli tijelo 18-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je poslijepodne pao u vodu.

Riječ je o Ademu Sivri iz Viteza, koji je s velike visine pao u vodu na Stazi sedam slapova.

Nesretni tinejdžer, koji je na Stazi sedam slapova bio u društvu starijeg brata, je bio neplivač.

Na Buzeštinu su njih dvojica došla u potrazi za poslom.

"Danas...tiho, pretiho u školi. Čuje se samo poneki glas ili odzvanja nečiji korak. Niko ni riječ da prozbori...Svi u šoku i nevjerici, ne želeći da se pomirimo s činjenicom da smo izgubili još jedan mladi život. Našeg učenika. Kažemo našeg, jer bez obzira bili vi dio naše zajednice ili ne...vi ćete uvijek ostati naši. Kad smo saznali za tvoju smrt, kao da je sve stalo.

Osim tuge. Osim suza. Opraštamo se od tebe... molimo za tvoju majku, da preživi sve ovo. Mirno nam spavaj Ademe i neka te prođu sve boli. Uvijek ćeš ostati u srcima svojih profesora, razrednice i drugara iz III-V.", naveli su iz Mješovite srednje škole Vitez u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Podsjetimo, hrvatska policija je jučer objavila još nekoliko pojedinosti o nesreći u kojoj je jučer kod Buzeta u poznatom izletištu Sedam slapova, utopio 18-godišnji mladić iz Bosne i Hercegovine.

Policija je jučer oko 15.45 sati zaprimila dojavu kako je kod slapa u blizini mjesta Pengari jedna osoba pala u vodu. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i vatrogasci.

Nažalost, oko 18.35 sati ronioci interventne policije su iz vode izvukli mrtvo tijelo 18-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije