Tuča u Studentskom centru Banja Luka, pijani student ometao intervenciju policije

Radiosarajevo.ba
Tuča u Studentskom centru Banja Luka, pijani student ometao intervenciju policije

U prostorijama studentskog doma "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci tokom protekle noći došlo je do narušavanje javnog reda i mira, jedna osoba je zadobila vidne tjelesne povrede, a jedna privedena jer je u pijanom stanju ometala intervenciju policije.

Oko 2,25 sati radnik obezbjeđenja studentskog doma "Nikola Tesla“ Banja Luka prijavio je operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banja Luka narušavanje javnog reda i mira u prostorijama tog centra.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jednu osobu s vidnim tjelesnim povredama, a dok su utvrđivali okolnosti pod kojim je zadobio povrede, prišla im je druga osoba koja ih je ometala i spriječavala u vršenju službene dužnosti.

Iz CJB Banja Luka navode da je ta osoba, I.M., upozorena da svojim ponašanjem čini prekršaj javnog reda i mira, ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, i zakonski izdato naređenje da prestane s vršenjem prekršaja, na šta se oglušila i zbog čega je lišena slobode.

U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje I.M. i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

I.M. je uručen prekršajni nalog zbog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, kršenja zakona o javnom redu i miru RS, i istog dana u jutarnjim satima je pušten iz službenih prostorija, a o svemu je upoznat i dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka.

Rad na rasvjetljavanju i pronalaženju ostalih učesnika narušavanja javnog red i mira je u toku, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije