Tromjesečna kazna zatvora za bivšeg generalnog sekretara Odbojkaškog saveza FBiH

Radiosarajevo.ba
Tromjesečna kazna zatvora za bivšeg generalnog sekretara Odbojkaškog saveza FBiH
Facebook / Alija Fatić: Ima pravo žalbe na presudu

Općinski sud u Tuzli na tri mjeseca zatvora nepravomoćno je osudio pravnika Aliju Fatića (61) iz Tuzle, zbog krivičnog djela krivotvorenja službenih isprava, u vrijeme je dok je obavljao dužnost predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla (ranije OK Jelovica), odnosno, u periodu kada je obavljao dužnost generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema presudi, Fatić je kriv zato što je radeći kao odgovorna osoba u Federaciji u službenu ispravu unio neistiniti podatak i neistinitu poslovnu ispravu upotrijebio pri poslovanju kao da je istinita, čime je počinio krivično djelo.

Osim toga, Sud je optuženom Fatiću izrekao i zabranu vršenja dužnosti u trajanju od pet godina u ŽOK Tuzla.

Na ovu presudu osuđeni Fatić ima pravo žalbe Kantonalnom sudu.

Inače, Fatić je bio u centru skandala i krajem prošle godine kada je putem SMS-ova prijetio Emiru Muliću, bh. međunarodnom odbojkaškom sudiji.

Mulić je tada istakao kako mu Fatić konstatno prijetio zbog toga „što se bori da raskrinka njegove i kriminalne radnje njegovih saradnika u OS FBiH i ŽOK Tuzla“. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije