Tri velike policijske akcije u Brčkom: Uhapšene četiri osobe zbog trgovine ljudima

Radiosarajevo.ba
Tri velike policijske akcije u Brčkom: Uhapšene četiri osobe zbog trgovine ljudima
Arhiv / Ilustracija
Tri velike policijske akcije, kodnih naziva Haker II, Bela i Prut, provedene su u četvrtak na području Brčko Distrikta, gdje su pripadnici policije ovog distrikta uhapsili četiri osobe zbog krivičnog djela "trgovina ljudima".

Kako je saopćeno iz Policije Brčko Disktrita, riječ je o jednom od dijelova široke međunarodne operacije, koju su realizovale policije više zemalja uz predvođenje Europola. Ove aktivnosti bile su usmjerene na sprečavanje krivičnih djela trgovine ljudima na području distrikta.

"Tom prilikom izvršen je pretres jedne kuće i pomoćnog objekta, u kojima su pronađeni iskoristivi dokazi. Također, na kriminalističku obradu privedeno je šest osoba, a četiri osobe su lišene slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika i Trgovina ljudima", dodali su iz Policije Brčko Distrikta.

Uhapšene su osobe S. D. (1997), M. Š. (1997), E. I. I. (1995) i F. Š. (1991), te su predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, na dalje procesuiranje.

"Aktivnosti u ovoj operaciji u Bosni i Hercegovini, provodile su policijske organizacije u BiH, a kao kontakt tačka sa EUROPOL-om bila je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, sa kojom je ostvarena saradnja", zaključili su iz policije Brčko Distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije