Tri radnika povrijeđena u nesreći u GIKIL-u

Fena
Tri radnika povrijeđena u nesreći u GIKIL-u
/ Koksara Lukavac (Foto: Fena)
U Global Ispat Koksnoj Industriji (GIKIL) d.o.o. Lukavac dogodila se nesreća u kojoj su povrijeđena tri radnika tokom izvođenja radova na razdvajaču sirovog katrana u drugoj smjeni.

Nakon ukazane prve pomoći od GIKIL-ovih medicinara, vozilima hitne pomoći povrijeđeni su odmah prebačeni u Dom zdravlja Lukavac, odakle su upućeni na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, te prema informacijama niti jedan od radnika nije životno ugrožen, saopćeno je iz GIKIL-a.

Nesreća se dogodila u 15.45 sati tokom varenja na jednom od rezervoara prilikom čega je došlo do rasta pritiska, a koji je uzrokovao i njegovo urušavanje. Tom prilikom povrijeđena su tri radnika, od kojih jedan teže.

"Oni se trenutno nalaze na UKC-u Tuzla i, što je u ovom momentu najvažnije, van su životne opasnosti. Sigurnosna situacija u GIKIL-u je trenutno pod kontrolom, alarmirane su sve naše službe, te nadležni organi, a više detalja o cjelokupnom uzroku nesreće znat ćemo nakon što budu obavljene sve interne i eksterne istražne radnje", kazao je Huso Jašarević, direktor fabrike Koksara u GIKIL-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije