Tri pucnjave u Sarajevu, jedna osoba povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Tri pucnjave u Sarajevu, jedna osoba povrijeđena

Na području grada Sarajeva jučer su se dogodile tri pucnjave. Tom prilikom povrijeđena je jedna osoba, a na jednoj kući je nastala manja materijalna šteta.

Prva se desila u ulici Mekote na Ilidži i to jedan sat iza podneva kada su se žestoko posvađali Rusmir Pintol i Adnan Hamzić. Na svu sreću, tom prilikom nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete. Kako smo saznali u MUP-u Kantona Sarajevo tokom žučne rasprave Adnan Hamzić je posegnuo za lovačkom  puškom i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Pintola. Policija je odmah po dojavi događaja uhapsila Hamzića (39) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja općeopasnosti  te  Pintola (45) ali  i Abdula Halilovića kojima je na teret stavljeno nanošenje lakih tjelesnih povreda.  Nakon saslušanja Pintol i Halilović su pušteni na slobodu dok je u policiji zadržan Hamzić na daljnjem ispitivanju.  

Sat vremena kasnije  vatreno oružje se ponovo začulo u ulici Juke Gojaka, općina Novi Grad Sarajevo  ali ovom prilikom  je ranjena jedna osoba, A.E. iz Sarajeva.  Prema navodima iz sarajevske policije A.R. su na ulici napale dvije za sada nepoznate osobe nakon čega je ispaljenn jedan metak koi je pogodio upravo A.R.. Napadači su istog treba pobjegli a povrijeđenom je pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici III PU su istog dana na području općina Novi Grad Sarajevo, pronašlii uhapsili Vedrana Miletića, Mirzu Eminovića,Samira Džananovića i Senada Mešanovića. Prva dvojica se sumnjiče da su počinili krivično djelo izazivanja opće opasnosti dok se Džananović i Mešanović sumnjičeza pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.  U toku kriminalističke obrade kod Mešanovića  je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. 

Oko ponoći hici su se začuli i ulici Nadlipe u Starom Gradu u Sarajevu. Niko nije povrijeđen ali  su hici koje je isplaila za sada nepoznata osoba oštetili kuću Jasmina Dževlana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije