Tri hapšenja na bh. graničnim prelazima

Fena
Tri hapšenja na bh. graničnim prelazima
/ Granična policija BiH dobila plovila za nadzor tokova izbjeglica, FOTO: Anadolu Agency
Službenici GP Orašje u subotu lišili su slobode R. F. (1993.), državljanina BiH jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla radi izdržavanja kazne zatvora.

Spomenuti je kontroliran u autobusu, koji je prometovao na relaciji Tuzla – Hamburg, prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, te je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo 13. maja je, na letu iz Ljubljane, slobode lišen S.S. (1976.) jer ga je potraživao Općinski sud u Živinicama radi izdržavanja kazne zatvora i dva kaznena djela "krađa". On je predan službenicima Sudske policije Sarajevske županije.

Na letu Tuzla - Dortmund, službenici Postrojbe granične policije Zračne luke Tuzla su 14. maja spriječili nezakonit prijenos 10. 250 eura preko državne granice. Novac je pripadao J. S. (1951.), državljaninu Republike Srbije, a ustupljen je službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, navodi se u priopćenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije