Tragedija u Sarajevu: U saobraćajnoj nesreći na Marijin-Dvoru stradale mlade doktorice

2
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Sarajevu: U saobraćajnoj nesreći na Marijin-Dvoru stradale mlade doktorice
Foto: PA / Hayat TV / S mjesta tragične nesreće

U sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23.30, na kolovozu raskrsnice ulica MaršalaTita - Dolina, u općini Centar Sarajevo.

"Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.A., rođena 1998. godine iz Sarajeva, S. A., rođena 1997. godine i S. E., rođena 2002. godine iz Ilidže, od strane putnidkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao vozač B.A., roden 1996. godine iz Sarajeva.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

U ovoj saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja S. A., teške tjelesne povrede opasne po život zadobile su pješakinje S. A. i S. E., a istima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo", preciziraju iz MUP-a.

Kako se doznaje u međuvremenu, poginula je mlada doktorica Azra Spahić, zaposlenica Doma zdravlja Kanton Sarajevo. Povrijeđena je njena kolegica, mlada doktorica Alma Suljić

Informaciju je na društvenim mrežama potvrdila zaposlenica sarajevskog Doma zdravlja.

Sinoć je zbog nesavjesne vožnje i pod utjecajem alkohola u saobraćajnoj nesreći kao pješak smrtno nastradala naša mlada...

Posted by Mubera Šahinagić on Saturday, May 27, 2023

Također se doznalo kako je za nesreću osumnjičen Armin Berberović, inače iz Starog Grada u Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač ih je pokosio na pješačkom prijelazu. Navodno je bio pod utjecajem alkohola te je vozio brzinom iznad dozvoljene.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije