Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

4
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

Dana 6. maja 2024. godine, u 17.45 sati, na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka - djeteta, saopćeno je jutros, 7. maja, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode, dijete je udareno putničkim motornim vozilom Mercedes, kojim je upravljao A.H., rođen 1990. godine, iz Sarajeva.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo", saopćio je MUP.

Znate li kako je zavoj za rane poznat kao gaza dobio svoje ime?

Znate li kako je zavoj za rane poznat kao gaza dobio svoje ime?

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (član 336. stav 4. KZ FBiH), a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja (član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH), slobode je lišen 34-godišnji vozač A.H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije