Najnovije informacije: Iz rudnika Kreka se oglasili o detaljima nesreće u Mramoru

1
Radiosarajevo.ba
Najnovije informacije: Iz rudnika Kreka se oglasili o detaljima nesreće u Mramoru
Foto: Pixabay.com / Ilustracija / Rudnik

U Rudniku mrkog uglja Mramor petak, 3. maja, dogodila nesreća i jedna osoba je zatrpana, tim povodom se oglasio rudnik uglja "Kreka" Tuzla.

"Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tokom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spasavanje i članovi Čete za spasavanje koji su pristupili akciji spasavanja", naveli su u saopćenju

Također kažu da su u skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi.

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Akcija spasavanja koju predvodi Štab Službe spasavanja, a koja teče od samog momenta nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

"Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spasavanje što prije dođe do našeg komorata", naveli su u saopćenju.

Oni ovim putem su obavjestili da će Rudnik uglja "Kreka" dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spasavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te mole da u ovom jako teškom trenutku imamo razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utiču na aktivnosti na spasavanju, kao i na porodicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije