Tragedija u BiH: Porodica mu sada nema šta jesti, za sve je kriva petarda

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u BiH: Porodica mu sada nema šta jesti, za sve je kriva petarda
Arhiv / Ilustracija

Teška tragedija zadesila je Muamera Hodžića (45), koji sa suprugom i dvije maloljetne kćerke živi u naselju Krkojevci, nadomak Sanskog Mosta, te im je potrebna pomoć jer nemaju ni osnovno za život.

Hodžiću je u ruci eksplodirala petarda, zbog čega je morao amputirati dva prsta na lijevoj ruci, a eksplozija mu je nanijela i povrede mišića ruke i grudnog koša, pišu Nezavisne.

Kaže kako se sve dogodilo prije dvadesetak dana, a zbog nestručnog rukovanja petardom desio mu se trajni invaliditet.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

S obzirom na to da nema stalno zaposlenje, te porodicu izdržava baveći se teškim fizičkim poslovima i prevoženjem tereta konjskom zapregom, našao se u veoma teškoj situaciji.

Sada nije u stanju da radi bilo kakve fizičke poslove pa zbog svega trpe supruga, koja je također nezaposlena, i dvije djevojčice, od kojih jedna ima četiri, a druga devet godina.

"Napravio sam glupost, priznajem, ali šta je tu je. Trenutak nepažnje i dogodila se nesreća. Petarda nije bila ispravna i eksplodirala mi je u ruci prije nego što sam je uspio baciti. Zdravstveno osiguranje nemam, treba platiti usluge ljekara i lijekova, a ja nemam odakle", navodi Hodžić za "Nezavisne".

Zbog toga što mu se dogodilo već danima nije u situaciji da radi, te ističe kako su došli u situaciju da u kući bukvalno nemaju šta da jedu.

Dodaje kako mu je najteže da ovakvu situaciju objasni svojim kćerkicama, od kojih jedna pohađa osnovnu školu.

"Treba hraniti porodicu, školovati dijete, a ja nemam odakle. Nisam u stanju otići s konjima u šumu niti bilo šta drugo uraditi. Nema ko da mi pomogne osim komšija, ali ni to nije rješenje", kaže ovaj nesretni čovjek.

Ističe kako teško žive, ali da je sve do sada za život zarađivao sopstvenim radom i mukom, te nikada nije tražio da mu neko pomogne.

Sada je, dodaje, prisiljen da zatraži pomoć dobrih ljudi kako bi njegova porodica prebrodila ovaj teški period.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije