Tragedija u Goraždu: Muškarac počinio samoubistvo

4
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Goraždu: Muškarac počinio samoubistvo
Arhiv / Ilustracija rotacije

Muškarac je sinoć u Goraždu kod "Kampa motorista" izvršio samoubistvo.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona.

"Dežurna služba policijske uprave Goražde u 22:25 sati dobila je prijavu da je muškarac inicijala H.M. oko 16 sati istog dana napustio stan i uputilo se u nepoznatom pravcu, o čemu su bile obaviještene policijske patrole. U 22:45 sati 1. januara, policijska patrola pronašla je beživotno tijelo muškog lica inicijala H.M", saopćio je glasnogovornik MUP-a BPK.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Tragedija u BiH: Muškarac izvršio samoubistvo

Tragedija u BiH: Muškarac izvršio samoubistvo

Kriminalistička policija i mrtvozornik obavili su uviđaj, čime je potrvđeno da je riječ o samoubistvu, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Kako Avaz nezvanično saznaje, riječ je o Murizu Hadžiahmetoviću iz Goražda, dobitniku Zlatnog ljiljana, a koji je u decembru uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin, ali je odmah nakon hapšenja pušten na slobodu.

Vijest o ovoj tragediji izazvala je novi val nezadovoljstva demobiliziranih branitelja zbog činjenice da su pravosudnom progonu izložene stotine njih, dok istovremeno niko od pripadnika VRS nije osuđen zbog ratnih zločina nad stanovnicima grada koji je tokom cijelog rata bio pod opsadom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije