Tragedija na Majevici: Dva mladića povrijeđena u eksploziji mine

Radiosarajevo.ba
Tragedija na Majevici: Dva mladića povrijeđena u eksploziji mine

Nedžad S. (29) i Mirnes N. (17) iz Seljublja povrijeđeni su u utorak oko 16:00 sati u eksploziji mine na Majevici na lokalitetu Stolice, nedaleko od naselja Seljublje kod Kalesije. 

˝Jedna osoba zadobila je povrede opasne po život i smještena je u odjel Intenzivne njege, dok je druga osoba zadobila povrede donjih ekstremiteta i hospitalizirana je u Klinici za traumatologiju i ortopediju˝, izjavila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović za portal Tuzla.danas.info.

Povrijeđene mladiće iz minskog polja izvukli su Nedžadov otac i njegov prijatelj. Prema izjavi glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, mjesto na kojem se desila eksplozija bilo je poprište ratnih sukoba. 

˝Mladići su najvjerovatnije bili u sječi drva. O slučaju je upoznat kantonalni tužilac, dok će uviđaj u srijedu u jutarnjim satima obaviti službenici OKP-a PU Kalesija˝, istakao je Šarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije