Tragedija kod Prijedora: Muškarca usmrtila lokomotiva

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija kod Prijedora: Muškarca usmrtila lokomotiva
Foto: Željeznice RS / Policija na mjestu događaja

Muškarac je poginuo nakon što ga je udarila lokomotiva u blizini putnog prelaza "Topolik" u Prijedoru, saopćeno je iz Željeznica RS.

U saopćenju je navedeno da se nesreća dogodila danas u 11.37 sati, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletjela dizel lokomotiva".

"Mašinovođa 'Željeznica RS' je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao sa kolosijeka", navodi se u saopćenju te dodaju da izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Iz ove kompanije navode da su na mjesto događaja izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija "Željeznica RS".

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor - Omarska uspostavljeno je u 14.59 sati.

Putni prelaz "Topolik" osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Željeznice RS ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11 sati između stanica Čelinac – Jošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu.

"Bezbjednost željezničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac - Jošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila", navodi se u saopćenju, prenose Nezavisne.

Naknadno su se oglasili i iz PU Prijedor te saopćili da je smrtno stradao M. P. (92) iz Prijedora, prilikom prelaska pružnog prelaza.

Kako se u saopćenju navodi, policiji je danas u 11.40 sati prijavljeno je da je na pružnom prelazu, voz, koji je saobraćao iz pravca Omarska - Prijedor, udario pješaka.

"Uviđajem kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno je da je M. P., prilikom prelaska pružnog prelaza, usljed udara lokomotive, na mjestu događaja smrtno stradao", dodaje se u saopćenju Policijske uprave Prijedor.

Kako su naveli u saopćenju na mjestu događaja nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije