U BiH pronađeno beživotno tijelo 17-godišnjaka

0
Fena
U BiH pronađeno beživotno tijelo 17-godišnjaka
Foto:PrtSc/Facebook / Iz jezera izvučen mladić

Na umjetnom jezeru ispod Mandina sela pored Tomislavgrada u četvrtak u poslijepodnevnim satima utopio se 17-godišnji mladić iz Borčana pored Tomislavgrada.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Hercegbosanskog kantona Ivica Vrdoljak, policiji je oko 15:25 sati prijavljeno da je u jezeru, poznatom u ovom kraju kao Šarčevo, došlo do utapanja mlađeg muškarca rođenog 2004. godine.

Odmah nakon dojave djelatnici Policijske uprave Tomislavgrad izašli su na mjesto događaja, a na teren su ubrzo pristigli i pripadnici HGSS Hercegbosanskog kantona čiji je ronilački tim oko 19:10 sati iz jezera izvukao tijelo stradalog mladića.

Dežurni liječnik Doma zdravlja Tomislavgrad obavio je vanjski pregled. Utvrdio je da nema tragova nasilne smrti i da je smrt nastupila utapanjem.

O događaju je informisano Kantonalno tužilaštvo u Livnu, a nakon završenog očevida tijelo mladića predano je obitelji.

Ovo je u veoma kratkom periodu drugi slučaj utapanja.

Jučer je Policijska uprava Konjic obavijestila kako je prijavljen nestanak osobe 0.S iz mjesta Lug, općina Jablanica, te se sumnjalo da se isti utopio u Grabovičkom jezeru.

Tokom pretrage ciljanog dijela Grabovičkog jezera, pripadnici Specijalističkog tima ronilaca, Specijalne policijske jedinice ove Uprave policije, su nakon 30 minuta pronašli tijelo utopljenika O.S.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije