Beživotno tijelo pronađeno u Savi: Policija pokušava ustanoviti identitet

E.H.
Beživotno tijelo pronađeno u Savi: Policija pokušava ustanoviti identitet
Wikimedia / Ilustracija
Na rijeci Savi u blizini mjesta Domaljevac u Posavskom kantonu mještani koji žive u ovom naselju prijavili su nadležnim organima da je rijeka izbacila leš.

Kako saznaju novinari portala Radiosarajevo.ba mještani su prijavili da su uočili leš ženske osobe, nakon čega su reagovali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, koji su uz pomoć pripadnika Granične policije BiH izvukli ovo tijelo.

"Riječ je o tijelu ženske osobe, čiji identitet još uvijek nije poznat, a koju su uočili mještani i koja je izvučena iz rijeke i prebačena na odjel patologije u Kantonalnoj bolnici u Orašju. Na ovom odjelu je danas u 15 sati obavljena i obdukcija pronađenog leša, ali do sada nisu poznati rezultati obdukcije", kazao je za Radiosarajevo.ba Goran Kopić, načelnik jedinice za istrage Sektora kriminalističke policije MUP-a Posavskog kantona.

Nadalje se navodi da je tijelo pronađeno na 302. kilometru rijeke Save, na lokaciji takozvanih Njivica, a na području općine Domaljevac - Šamac.

Iako se još uvijek ne znaju detalji obdukcije nadležni policijski službenici poduzeli su sve mjere i radnje kako bi došli do više informacija o pronađenom tijelu. Tim povodom je raspisana potraga kroz sve službe u Bosni i Hercegovini, ali i putem Interpola, a kako bi se saznalo da li je neko prijavio nestanak neke osobe, no ni u tom pravcu istraga još uvijek nije napredovala, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije