Hapšenje u Tesliću: Iz diskonta ukrao 40 kartona piva

Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Tesliću: Iz diskonta ukrao 40 kartona piva
Foto: PU Doboj / Ulradeno pivo vraćeno

Policijski službenici Policijske stanice Teslić u subotu su identifikovali su i lišili slobode lice inicijala N.D. iz Teslića, za koje postoji osnov sumnje da je istog dana izvršilo provalu u diskont pića u Tesliću, odakle je otuđilo 40 kartona piva i druge predmete.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Teslić, 08.03.2020. godine, izvršen je pretres na dvije lokacije koje koristi lice inicijala N.D., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti koji će biti vraćeni oštećenom licu. Kod navedenog lica su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnih djela.

"Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je u periodu od kraja novembra 2019. godine do početka januara 2020. godine, u dva navrata ispred jednog trgovinskog objekta i u dva navrata izvršilo provale u jedan diskont pića u Tesliću, odakle je otuđilo veću količinu različitih alkoholnih i bezalkoholnih pića.Nad navedenim licem je izvršena kriminalistička obrada i nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela „Krađa“ i tri krivična djela „Teška krađa“, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije