Teslić: 'Darth Vader' opljačkao benzinsku pumpu

Radiosarajevo.ba
Teslić: 'Darth Vader' opljačkao benzinsku pumpu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Slaven Lazarević (30) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je maskiran u Darth Vader opljačkao benzinsku stanicu "Nestro petrol" u ulici Svetog Save u Tesliću, gdje je ukrao oko 10.200 KM.

Pljačka se desila 9. januara uveče, kada je maskirani Teslićanin, prijeteći pištoljem, od radnika oteo kovertu sa pazarom, a potom pobjegao. Nakon ispitivanja u policiji osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju. Okružni sud u ovom gradu odredio mu je jednomjesečni pritvor, pišu Nezavisne.

"Lazarević je nosio crnu uniformu sa pancirom, crne vojničke čizme i rukavice. Na glavi je imao crnu kacigu sa potkapom i tamnim skijaškim naočarama. Izgledao je kao Darth Vader, negativac iz serije "Ratovi zvijezda". U vrijeme pljačke, povremeno je morao da pomjera skijaške naočare s očiju, valjda da bi nešto vidio", pojasnio je ranije izvor iz istrage.

Policija je pretresla i kuću koju koristi Lazarević, gdje je pronašla tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Istražioci nisu pronašli odijelo Darth Vader, niti ukradeni novac. Lazarević od ranije nije poznat po krivičnim djelima. Dejan K. (18) i tinejdžer (17) iz Doboja uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali benzinsku stanicu "Dušanić" u Modriči, piše Glas Srpske.

Razbojništvo se desilo u petak, kada su maskirani lopovi prijeteći pištoljem od radnika oteli 310 maraka, a potom pobjegli. Uhapšeni su samo dva časa nakon pljačke. Ukradeni novac je pronađen i vraćen vlasniku benzinske pumpe.

"O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, kao i tužilac za maloljetnike", naveli su u PU Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije