Teško povrijeđena djevojka na raftingu na Tari

Srna
Teško povrijeđena djevojka na raftingu na Tari
Foto: raftingtara / Ilustracija

Djevojka iz Beograda čiji su inicijali J. V. teško je povrijeđena na rijeci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Policiji je danas u 12.30 sati prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede.

Na mjesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba "Volf", a kada su stigli, djevojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni ljekar u ovoj bolnici, anesteziolog Vanja Starović rekla je da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Ona je dodala da je djevojka primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća, te da je smještena u jedinicu intenzivne njege.

U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema prvim informacijama koje imaju, turisti nisu odsjeli u nekom od rafting-kampova, već su iznajmili čamac i skipera. Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da bude izvršen uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije