Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradao muškarac iz Tomislavgrada

0
Fena
Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradao muškarac iz Tomislavgrada
Arhiv / Ilustracija rotacije

Na regionalnom putnom pravcu koji povezuje Tomislavgrad i Nacionalni park Blidinje u subotu oko 6.20 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće. 

Uslijed slijetanja vozila s ceste smrtno je stradao 34-godišnji T.P. iz Tomislavgrada.

Kako je za Fenu potvrdio glasnogovornik MUP-a Hercegbosanskog kantona Ivica Vrdoljak, u trenutku slijetanja stradali muškarac je upravljao motornim vozilom marke Golf 7, hrvatskih registarskih oznaka, a s njim se u vozilu nalazila i 28-godišnja A.T. iz Zavidovića koja je zadobila teže povrede.

U toku je uviđaj kojeg obavljaju službenici PU Tomislavgrad, a prema neslužbenim informacijama obje osobe su prilikom slijetanja ispale iz vozila.

Vozač je na licu mjesta smrtno stradao dok je suvozačica s teškim povredama hitno prevezena u Dom zdravlja Posušje, a potom u KBC Mostar na daljnje liječenje.

Vrdoljak napominje da je ovo drugi slučaj saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u ovoj godini na cestama Hercegbosanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije