Jedna osoba poginula u sudaru teretnog voza i automobila u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Jedna osoba poginula u sudaru teretnog voza i automobila u BiH
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija/Voz Željeznica RS

Vozač automobila poginuo je u nedjelju ujutro kada je teretni voz naletio na njegovo vozilo na putnom prelazu između stanica Prisoje - Ukrina prema manastiru Stuplje, saopšteno je iz Željeznica RS.

Ova stavična nesreća se desila oko 8.00 sati, a na putničko vozilo naletio je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj - Omarska, pišu Nezavisne

Mašinovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prelazu, navode iz ŽRS.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Ovaj putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i "Andrejevim krstom". Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, javni tužilac, inspektor i članovi Komisije za vanredne događaje ŽRS.

U toku je uviđaj, a putnici iz putničkih vozova Doboj - Banjaluka i Banjaluka - Doboj na svoja odredišta biće prevezeni organizovanim kombi prijevozom ŽRS.

"Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće", ističe se u saopštenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge. "Obavezno je da se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo", dodaju u Službi za informisanje ŽRS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije