Tešanjska policija uhapsila četiri kradljivca

Radiosarajevo.ba
Tešanjska policija uhapsila četiri kradljivca

Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je Policijska stanica Tešanj dostavila izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv G.B., rođenog 1995. godine, i I.S., rođenog 1989. godine, obje osobe iz Tešnja, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela teške krađe, M.A., rođenog 1993. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa te protiv osobe H.Dž., rođenog 1990. godine, iz Maglaja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Prikrivanje“. 

Kako piše Fena, utvrđeno je da su osobe G.B., I.S. i M.A. u vremenskom periodu od augusta do decembra prošle godine učestvovale u izvršenju više krivičnih djela teške krađe i krađe na području općine Tešanj, kojom prilikom su vršila provale u stambene objekte, i tom prilikom otuđivali razne predmete. 

Prvoprijavljeni G.B. se tereti za izvršenje četiri teške krađe i jednu krađu, I.S. za tri teške krađe i jednu krađu, a M.A. za dvije teške krađe. 
Otuđene predmete, čija vrijednost je procijenjena na više od 6.000 KM, prodavali su osobi H.DŽ., koja je prikrivala izvršitelje krađa.

Operativnim radom na terenu, službenici Policijske stanice Tešanj su u proteklom periodu prikupljali informacije i saznanja, te uspješno rasvijetlili ova krivična djela, a što je rezultiralo podnošenjem izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Zenica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije