Tenzije u prihvatnim centrima za migrante rastu, mještani u strahu

Radiosarajevo.ba
Tenzije u prihvatnim centrima za migrante rastu, mještani u strahu
Foto: Screenshot / Snimak masovne tuče migranata

U privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata, koji su vrlo brzo prerasli u masovnu tuču u kojoj je učestvovalo oko stotinu osoba.

Velika Kladuša: Letjele flaše, šipke, kamenice, povrijeđen veći broj migranata

Situacija u prihvatnim centrima za migrante u Velikoj Kladuši i Bihaću i dalje je napeta, te situacija može eskalirati, rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Kako je naveo Šiljdedić, u prihvatnim centrima više nema mjesta za migrante, a svakodnevno pristiže gotovo stotinu novih migranata koji pokušavaju naći smještaj u prihvatnim centrima, zbog čega tenzije u ovim objektima neprestano rastu.

Šiljdedić navodi da, ukoliko država ne počne riješavati ove probleme, situacija će biti napeta i u narednih mjesec dana, a može eskalirati svakog dana.

Ponovo dramatično u Velikoj Kladuši: Velika tučnjava migranata i izbjeglica

Pripadnici MUP-a USK svakodnevno prate situaciju na terenu i nalaze se u stanju pripravnosti.

Prema riječima mještana, svi su preplašeni jer su migranti naoružani i jer su tenzije zaista velike u ovim gradovima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije