Svjedočenje djevojčice koju je obljubio bivši ministar RS-a

Radiosarajevo.ba
Svjedočenje djevojčice koju je obljubio bivši ministar RS-a
Foto: ATV / Nenad Suzić

Dodirivao me po cijelom tijelu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smijem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna, izjavila je 11-ogodišnja djevojčica žrtva seksualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

Prema izjavi djevojčice, sve se dešavalo u porodičnoj kući osumnjičenog, a seksualno zlostavljanje je trajalo određeni vremenski period.

Bivši ministar u Vladi RS seksualno zlostavljao djevojčicu (11)?!

Izvor iz istrage otkrio je jučer da je porodica žrtve u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji.

"Kada zamislite da ne može biti gore, onda se dogodi ovakav slučaj. Upravo to je sa porodicom jedanaestogodišnje devojčice. Jedini koji se drži za sada jeste otac djevojčice. U budućem krivičnom postupku kaznu treba izreći što strožu, upravo zbog teške situacije u kojoj se nalazi porodica, ali i žrtva, koju je iskoristio osumnjičeni", objasnio je izvor iz istrage.

Dodaje kako je djevojčica nakon iskaza smještena u prihvatnu stanicu CSR Banjaluka.

Bivši ministar Vlade RS uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu

Policija je uhapsila bivšeg ministra prosvjete i kulture u Vladi RS zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-ogodišnju djevojčicu.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da djevojčica govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen, prenosi Srpskainfo.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N. S.

"Nakon saslušanja tužilac će donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom", saopštili su iz banjalučkog tužilaštva.

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od 8 godina robije.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa djevojčica.

"Prema prvim informacijama, bivši ministar je osumnjičen da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu – objasnio je izvor iz istrage".

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

"Osumnjičeni je, skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna", navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

Uhapšeni Nenad Suzić je bio ministar prosvjete u Vladi RS u periodu od 1998. do 2001, a trenutno je profesor na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

Učiteljsku školu završio je u Prijedoru 1969, a Filozofski faklultet u Zagrebu 1976, gdje je i magistrirao 1989, sa radom na temi o moralnom vaspitanju.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije