Svađa u bh. gradu: Lovac prijetio predsjedniku ribolovnog društva

3
Radiosarajevo.ba
Svađa u bh. gradu: Lovac prijetio predsjedniku ribolovnog društva
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

V. B. iz Bosanske Gradiške osumnjičen je da je verbalno prijetio predsjedniku sportskog ribolovnog društva iz Bosanske Gradiške, a prilikom pretresa oduzeto mu je oružje, među kojim je i jedna puška, koja je bila registrovana, i oružni list, jer je policija ocijenila da nije obezbijedio adekvatno čuvanje puške.

V. B. terete da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Policijskoj upravi Bosanska Gradiška 16. aprila, oko 12 sati, prijavljeno je da je predsjednika sportskog ribolovnog društva iz Bosanske Gradiške verbalno napao V. B. iz Bosanske Gradiške upućujući mu prijetnje opasne po život", navodi se u saopćenju.

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Dodaje se da su policajci pronašli i uhapsili V. B., koji je prilikom hapšenja počinio i prekršaj po članu 7. Zakona o javnom redu i miru (svađa, vika vriska i bezobzirno ponašanje), zbog čega mu je uručen prekršajni nalog.

Tokom pretresa kuće i pratećih objekata koje koristi V. B. pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o pušci i municiji.

"Također, s obzirom na to da je V. B. registrovani lovac i da na sebi ima registrovanu i lovačku pušku, od njega su oduzeti lovačka puška i oružni list, te protiv V. B. slijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu po članu 40. Zakona o oružju i municiji (nije obezbijedio adekvatno čuvanje lovačke puške)", dodaje se u saopćenju.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da V. B. nakon ispitivanja bude pušten na slobodu, a da se protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, pišu Nezavisne. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije