Sutra dženaza ubijenom Vernesu Burziću, ocu zatražen pritvor

Radiosarajevo.ba
Sutra dženaza ubijenom Vernesu Burziću, ocu zatražen pritvor
Facebook / Sutra dženaza ubijenom Vernesu Burziću, ocu zatražen pritvor

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je određivanje mjere pritvora za 75-godišnjeg Sulejmana Burzića koji se tereti da je 15. augusta u Cazinu usmrtio svoga sina Vernesa pucajući iz pištolja.

Ubistvo koje je potreslo BiH: Poznat identitet muškarca kojeg je ubio vlastiti otac

Dženaza nastradalom Vernesu počinje u subotu, 17.  augusta, u 12:30 sati ispred porodične kuće žalosti u Šepićima, a klanjat će se poslije podne-namaza kod džamije Puškari.

Ukop će se obaviti na mezarju Puškari po dolasku.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo u dvorištu porodične kuće u naselju Šepići, a nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog obračuna oca i sina. Sulejman je udario više puta palicom, a potom ispalio pet metaka u svog sina koji je podlegao odmah od povreda. Pucao je i u pravcu supruge, ali je promašio.

Tužilaštvo USK je zatražilo pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i postojanja okolnosti koje opravdaju bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo, kao i iz razloga jer bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Burzić se tereti za ubistvo na svirep način i pokušaj ubistva. Za prvo krivično djelo može biti osuđen na kaznu od 10 godina do dugotrajne kazne zatvora, a za pokušaj ubistva tri godine ili teža kazna zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije