Suđenje u Kantonalnom sudu Sarajevo: Sanjin Sefić daje iskaz o nesreći

Radiosarajevo.ba
Suđenje u Kantonalnom sudu Sarajevo: Sanjin Sefić daje iskaz o nesreći

Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za uzrokovanje saobraćajne nesreće u kojima su stradale Selma Agić i Edita Malkoč, danas je nastavljeno u Kantonalnom sudu, gdje bi on trebao dati iskaz.

Radi se o predmetu u kojem se prvooptuženi Sanjin Sefić tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić terete se za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. vlastima.

Podsjetimo, jučer je Enisa Kekić-Malkoč, sestra Edite Malkoč napisala je potresno javno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u kojem ga poziva na djelovanje.

Sestra smrtno stradale Edite Malkoč pisala Bakiru Izetbegoviću

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije