Suđenje Kerimu Mudželetu: Šta su pokazale snimke nadzornih kamera

Hajrija Avdić
Suđenje Kerimu Mudželetu: Šta su pokazale snimke nadzornih kamera
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Kerimu Mudželetu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Kerimu Mudželetu, osumnjičenom da je skrivio saobraćajnu nesreću kraj zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kada je poginula 26-godišnja državljanka Srbije Jelena Opričić.

Nesreća se dogodila u junu prošle godine, a uz Jelenu, koja je poginula dok je stajala na tramvajskoj stanici, teško je povrijeđen i 31-godišnji Nijemac Jorg Eistfeld Reschke.

Prema optužnici, Mudželet je vozio Peugeot te je, uslijed neprilagođene brzine, udario Opričićevu, a zatim u konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk. Uslijed udara, metalna konstrukcija je pala na Reschkea i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

U današnjem nastavku glavnog pretresa Tužiteljica je nastavila iznositi materijalne dokaze, u vidu snimaka nadzornih kamera u okruženju mjesta nesreće, tačnije kamere BBI banke, Hypo banke te Higijenskog zavoda.

Odbrana i Tužiteljica su iznosili detalje koji se vide na snimcima, a između ostalog, govorili su o kretanju automobila marke Peugeot, tamne boje, Kerimovog motornog vozila, nekoliko sekunda prije nesreće.

Tužiteljica je iznijela da se na snimcima vidi brzo kretanje Mudželetovog automobila, dok je Odbrana negirala tvrdeći da snimci kamera to ne mogu pokazati.

Također, Tužiteljica je tvrdila da snimci pokazuju da u Kerimovoj blizini nije bilo drugih automobila - dok je Odbrana to također negirala, navodeći da prije i poslije njega su se automobili kretali.

Nastavak suđenja je zakazan za 17. maj, kada će Kerim Mudželet biti ispitivan u svojstvu svjedoka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije