Sud odlučio: Benjamin Delalić ostaje mjesec dana u pritvoru, već sproveden u KPZ Zenica

2
L. R.
Sud odlučio: Benjamin Delalić ostaje mjesec dana u pritvoru, već sproveden u KPZ Zenica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Benjamin Delalić priveden u Tužilaštvo

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je jučer, 5. januara, prijedlog postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Benjaminu Delaliću.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

"Sumnjiči se za krivično djelo izazivanje opće opasnosti", rekla nam je ranije Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

A, nakon sudske odluke, Benjamin Delalić je odveden u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Zenica, što je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio direktor KPZ-a Rusmir Isak.

"Da, doveden je sinoć u 18 sati", kazao nam je.

Benjamin Delalić je osumnjičen da je u Sarajevu 1. januara pucao na Amira Pašića Faću, a jučer, 4. januara, priveden je u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo. Pucnjava se dogodila u Paromlinskoj ulici, a Amir Pašić Faćo prijavio je policiji da je na njega Delalić s još dvije nepoznate osobe.

Amir Pašić i Benjamin Delalić
FOTO: Facebook: Amir Pašić i Benjamin Delalić

Delalić se sumnjiči za krivična djela "Izazivanje opće opasnosti" i "Oštećenje tuđe stvari". MUP Kantona Sarajevo saopštio je ranije da je Delalić u pravcu Pašića ispalio tri do pet metaka. Oštećena su tri automobila, a u pucnjavi niko nije povrijeđen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije