Subota u Sarajevu: Razbojništva, bombe, krađe, teške saobraćajne nesreće...

Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Razbojništva, bombe, krađe, teške saobraćajne nesreće...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policija je i u subotu imala pune ruke posla u gradu na Miljacki ako je suditi po izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

U noći s petka na subotu u ulici Adema Buće NN lice je bacilo nepoznatu eksplozivnu napravu ispred kuće A. K. Nije bilo povrijeđenih, a na ulaznim vratima i fasadi kuće pričinjena je materijalna šteta. MUP KS radi na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Jučer u 16 sati i 45 minuta u ulici Jukićeva u Općini Centar dogdoila se saobraćajna nesreća. Ford Siera je oborio na kolovoz pješakinju Lj. K. Zadobila je teške tjelsne povrede (fraktura ramena lijeve ruke, lijevog kuka i lijevog koljena) i zadržana je na liječenju na KCUS-u.

Istog dana u 18 sati i 55 minuta dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Peugeot 308 i Fiat Punto. Jedan vozač zadobio je teške tjelesne povrede (fraktura lijevih rebara i dva pršljena). Nesreća se dogodila u ulici Safeta Zajke, a povrijeđeni je zadržan na KCUS-u.

U 21 sati i 15 minuta od strane NN izvršioca uz prijetnju pištolja izvršeno je krivično djelo razbojništvo u prodavnicu Konzum u ulici Džemala Bijedića u općini Novo Sarajevo.

U 20 sati i 45 minuta slobode su lišena lica R. P. i M. M. obojica iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Na pumpi HIFA u ulici Adema Buće jedan sat nakon ponoći uz prijetnju vatrenim oružjem izvršeno je razbojništvo od strane NN lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije