Subota u BiH: Pijani mladić autom udario policajca i pokušao pobjeći...

Radiosarajevo.ba
Subota u BiH: Pijani mladić autom udario policajca i pokušao pobjeći...
Arhiva / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jutros su oko 2.45, uhapsili D.G. iz Prijedora osumnjičenog da je iste večeri samo dvadesetak minuta ranije izvršio krivično djelo „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Fena saznaje da se radi o Dušanu Grabovici, koji je u krvi imao 1,59 g/kg alkohola u organizmu.

Ovaj 20-godišnjak se tereti da je izvršio krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Naime, tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Save Kovačevića, Banja Luka, policijski službenici uočili su i pokušali zaustaviti vozilo marke „Škoda“, međutim vozač je odbio da se zaustavi na zakonito izdato naređenje, te je nakon približavanja policijskom službeniku naglo dodao gas, udario ga vozilom, nastavio da bježi, ali je nedugo zatim zaustavljen u Ulici dr Mladena Stojanovića.

Policijskom službeniku je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banja Luka, a od osumnjičenog je oduzeto vozilo, sredstvo izvršenja krivičnog djela, i kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i da se u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izvještaj, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije