Slučaj u BiH: Strpali ga u prtljažnik i pretukli, zašto Zvijer nije iza rešetaka?

6
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Strpali ga u prtljažnik i pretukli, zašto Zvijer nije iza rešetaka?
Foto: Nezavisne novine / S protesta

Službenici Policijske uprave Trebinje su Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijeli izvještaje protiv Bilećana Željka Vujovića i Marka Zvijeri, osumnjičenih da su zajedno s jednim maloljetnim licem prošli petak oko 23 sata napali sugrađanina Dušana Miloševića, strpali ga u prtljažnik automobila i onda ga pretukli.

Osumnjičeni Vujović je, prema policijskom saopštenju, trenutno nedostupan organima gonjenja, dok je Zvijer bio uhapšen i predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju na dalje postupnje, ali je po nalogu sudije za prethodni postupak pušten na slobodu.

"Pritvor nije određen jer nisu ispunjeni zakonski uslovi za određivanje pritvora, a sve povodom toga je detaljno navedeno u obrazloženju ovog rješnja", saopćila je kratko u telefonom razgovoru za Nezavisne novine sutkinja Bojana Rikalo

U policiji smatraju da postoje osnovi sumnje da su i Vujović i Zvijer počinili dva krivična djela i to protivpravno lišenje slobode i nanošenje tjelesnih povreda, što neodređivanje pritvora Zvijeri ne znači i njihovo amnestiranje.

To, međutim, rodbina i prijatelji pretučenog Miloševića ne žele da prihvate kao valjano objašnjenje, već su danas protestovali ispred zgrade opštine Bileća tražeći da se oba počinioca odmah pritvore i adekvatno kazne.

Okupljena rodbina pretučenog Miloševića i njegovi prijatelji najavili su za sutra protestno okupljanje u Trebinju, ispred Palate pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije