Stravične slike iz Fojnice: Ko u srednjoj Bosni ubija pse?

Radiosarajevo.ba
Stravične slike iz Fojnice: Ko u srednjoj Bosni ubija pse?
Foto: Čitalac / Jedan od ubijenih pasa

Udruženje za zaštitu životinja i okoliša 'Fortuna' iz Fojnice na svojoj Facebook stranici objavilo je da je preksinoć u ovom gradu za vrijeme policijskog sata neko iz vatrenog oružja pucao na pse u donjem parku kod stadiona.

"Iza nas je neprospavana noć, jedna od najgorih i najtežih od postojanja Udruženja. Inoć za vrijeme policijskog sata oko 22 i 45 dobili smo dojavu da su se čuli pucnjevi, tačnije tri pucnja i skika pasa.

Obavijestili smo policiju i uz njihovo dopuštenje naše dvije članice su izašle na teren zajedno s policijskim službenikom. Na toj lokaciji su bila četiri velika psa koja smo mi svaki dan obilazili i 8 malih koji su bili rezervisani i kojima smo našli domove. Sada ima samo jedna velika ženka koja je uspjela pobjeći.

Željeli smo da potvrdimo istinitost te prijave te smo 200 metara od te lokacije pronašli tijelo upucane ženke. Policija je obavijestila veterinara koji je jutros izašao na teren i potvrdio da je pas ubijen iz vatrenog oružja. Službenu zabilješku kao i nalaz veterinara dobit ćemo u ponedjeljak", napisali su na svojoj Facebook stranici i dodali da ako neko ima neke informacije i želi da svjedoči o ovom događaju, slijedi mu nagrada.

Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio je da postoji prijava. Kako kaže, policija postupa po slučaju od 9. aprila, kada je u večernjim satima u Fojnici nepoznati počinilac ustrijelio psa lutalicu. 

"Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja", kazao nam je Hodžić.  

Potvrđuje nam da se policija, koja ovih dana ima pune ruke posla na kontroli mjera na sprječavanju koronavirusa, intenzivno bavi i ovakvim slučajevima. Preksinoćnji čin iz Fojnice, nažalost, nije jedini.

Hodžić nam potvrđuje da je nedavno u ovom gradu ustrijeljen vlasnički pas. Policija je, kako objašnjava, identificirala tu osobu te poduzela sve propisane mjere, među kojima je i predavanje izvještaja tužiocu. 

Također, prije nekoliko dana, otkrivena je i uhapšena osoba koja je trovala pse u Jajcu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije